Avoin ja rohkaiseva kulttuuri ruokkii yhdenvertaisuutta

Maija Innilä-Kaipio, Senior Advisor

Visma Real Estatella yhdenvertaisuus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että jokaista kohdellaan samalla tavalla. Harjoittelijasta esihenkilöksi vain muutamassa kuukaudessa edenneellä team managerina toimivalla Maija Innilä-Kaipiolla on tästä omakohtaista kokemusta.

Pitkän linjan henkilöstöhallinnon alan ammattilainen päätti hakea uralleen uutta suuntaa Aalto Yliopiston projektijohdon jatkokoulutusohjelmasta. Harjoittelupaikaksi valikoitunut täysin uusi toimiala jännitti Maijaa, mutta lopulta ratkaisu osoittautui erinomaiseksi.

“Olen työskennellyt projektipäällikkönä pitkään, mutta ennalta minulla ei ollut mitään kokemusta kiinteistöalasta. Etukäteen hieman pelotti, vaikka lopulta olin aivan liekeissä kaiken uuden äärellä. On mahtavaa haastaa itseään ja oppia uusia taitoja vielä tässäkin vaiheessa uraa”, Maija Innilä-Kaipio kertoo kokemuksestaan.

Oman tiimin ja esihenkilön tuella on ollut Maijan kokemukseen suuri vaikutus. Jos alkuun jännitti, voiko alaa ennalta tuntematon tulokas tiimin kunnioitusta ansaitakaan, hälvenivät huolet lopulta pikavauhtia.

“Ilman tiimin ja todella ihanan esihenkilön apua en olisi pärjännyt. Oli mahtava huomata, että minua ja kehitysideoitani todella kuunnellaan ja he halusivat lähteä kanssani yhdessä luomaan omaa tapaamme toimia”, Maija muistelee.

Ammattitaito ja asenne ratkaisevat

Maija kokee, että Visma Real Estatella ammattitaidon ohella asennetta arvostetaan erityisen korkealle. Tämän asenteen voisikin sanoa koostuvan avoimuudesta, yhdessä tekemisestä ja Visman arvoihin sitoutumisesta – näihin kuuluvat muun muassa yhteisöllisyyden ja monimuotoisuuden tukeminen.

“Meillä ei iällä, sukupuolella tai taustalla ole väliä, kunhan tarvittava ammattitaito löytyy. Jokainen on omanlaisensa ihminen ja tiimissä erilaiset yksilöt ovat rikkaus, joka monipuolistaa yhteistä ajattelua. Jos kaikki olisi kovin samanlaisia keskenään, olisi monet hyväksi havaitut lähestymistavat jääneet havaitsematta”, Maija kertoo.

Esihenkilöryhmään kuuluva Maija on ollut myös tyytyväinen sisäiseen koulutukseen ja sen suomiin mahdollisuuksiin ylläpitää yhdenvertaisuutta. Vaikka asiantuntijatyötä voi toteuttaa vapaasti itsensä näköisesti, on esimerkiksi hallinnollisia käytäntöjä yhtenäistetty, jotta tiimit olisivat myös keskenään tasa-arvoisia.

“Meillä on olemassa tietyt raamit ja yhdessä sovitut käytännöt, jotka helpottavat omaa työtäni hurjasti. Kun jokainen esihenkilö toimii samalla tavalla, ei tiimien välille synny epätasa-arvoisuuden kokemuksia. Jos esimerkiksi poissaolojen ilmoittamisesta ja sille sopivista kanavista olisi kovin erilaisia käytäntöjä, olisivat työntekijät heti keskenään eriarvoisessa asemassa”, Maija selventää.

Vahva yhdenvertaisuuden kokemus onkin merkittävässä roolissa onnistuneessa työntekijäkokemuksessa. Myös Maijan tiimissä tyytyväisyys on ollut pitkään huippuluokkaa. Sen saavuttamiseksi hän pitää huolen, että jokainen tiimiläinen tulee kohdatuksi yksilönä.

“Motivaatio syntyy siitä, kun omat tavoitteet ja reitti niiden saavuttamiseksi ovat tiedossa. Yritän löytää ihmisestä sen piirteen, jonka kautta voin kannustaa ja innostaa tekemiseen. Avoin ja rohkaiseva kulttuuri ruokkii yhdenvertaisuutta, joka puolestaan lisää työntekijöiden hyvinvointia”, Maija summaa.

 

Haluaisitko työskennellä Visma Real Estatella? Vaikka meillä ei olisi juuri nyt avoimia työpaikkoja, voit aina lähettää meille avoimen hakemuksen > 

Hyvinvoivat työntekijät ovat menestymisemme perusta

Vietämme töissä merkittävän osan ainutkertaisesta elämästämme ja siksi on väliä, millaista töissä on. Mielekäs työ tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa itseä ja toimiva työyhteisö päivittäisen sosiaalisen verkoston, johon kuulua. Visma Real Estatella tavoittelemme sitä, että työ on aidosti mielekäs osa työntekijöidemme elämää; asia, joka ylläpitää niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia. Hyvinvoivat työntekijät ovat menestymisemme…

Onnistumisia viimeisimpiä tekniikoita hyödyntäen

Nimeni on Mika Arfman ja työskentelen sovellusarkkitehtinä Visma Real Estatella. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelyn tradenomi. Opiskeluni suoritin Turun Ammattikorkeakoulussa ja valmistuin sieltä vuonna 2006. Sovellusarkkitehdin roolissa vastuualueeni ja tehtäväkenttäni ovat laajat. Työhöni kuuluukin tehtäviä evaluoinnista ja määrittelystä toteutukseen sekä infrasta monitorointiin. Ura Visma Real Estatella Opiskelujen jälkeen toimin hetken sivutoimisena tuntiopettajana…

Visma Real Estate on turvallinen, vakaa, ystävällinen ja hyvä paikka olla töissä

Nimeni on Marko Mäkelä ja työskentelen myyntijohtajana Visma Real Estatella kolmatta vuotta. Olen kotoisin Porista, jossa olen syntynyt, asunut ja käynyt kouluni.  Siellä valmistuin myös vuonna 1995 tradenomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Ennen Vismalle siirtymistä toimin pitkään yrittäjänä. Vuonna 2010 ostin leikki- ja ulkoliikuntapaikkoja toteuttavan Puuha Group -yrityksen ja siellä toimin alkuun…

Yhteystiedot