5 vinkkiä parempaan tietoturvaan Hausvisen ja Tampuurin käytössä

Vaikka moni pitää tietoturvastaan hyvää huolta, inhimillisiä virheitä kuitenkin sattuu. Hausvisen ja Tampuurin tietoturva on varmistettu Visma Real Estatella tarkkaan, mutta millä keinoin käyttäjä voi itse huolehtia siitä, että toimii mahdollisimman tietoturvallisesti?

Teemu Keiski on Visma Real Estaten tekninen tiiminvetäjä ja vastaa Hausvisen sekä Tampuurin ohjelmistojen hallinnollisesta tietoturvasta. Kysyimme, mitä vinkkejä hän antaisi ohjelmistojen turvalliseen käyttöön.

1. Oman organisaation tietoturva kuntoon. Hyvä tietoturva lähtee aina siitä, että oman organisaation tietoturva-asiat ovat kunnossa ja laitteet päivitetty. Koko henkilöstön täytyy olla perillä, miten pitää toimia, ja myös organisaation johdon täytyy olla sitoutunut tietoturvaan liiketoiminnan strategian osana.

2. Tunnukset vain omaan käyttöön. On tärkeää, että konetta käyttävät vain sellaiset, joiden sitä kuuluu käyttää, eikä tunnuksia pääse käyttämään kukaan muu. Tampuurilla kaksiosainen tunnistautuminen on jo arkipäivää. Tunnukset hoituvat aina pääkäyttäjien kautta ja heidät myös koulutetaan tehtävään.

3. Tarkkana latausten kanssa. Joskus verkkoselaimen lisäosat aiheuttavat kommervenkkeja etenkin Chromen kanssa. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei asenna lisäosia sokkona, koska joskus niistä voi olla haittaa. Visma Real Estateen voi aina olla yhteydessä, jos haluaa olla laajennuksista varma.

4. Tiedosta tekoälyn riskit. Tekoälypalvelut ovat nyt tapetilla organisaatioiden hakiessa sille omia käyttötapojaan. Tekoäly on kuitenkin muuttaa tietoarkkitehtuuria hyvin paljon, sillä tekoälypalveluissa on paljon liiketoiminnallista dataa ja kaikki tämä tieto on arvokasta. On hyvä hahmottaa, missä palvelut sijaitsevat ja mitä tietoa niihin syöttää.

5. Päivitä osaamista jatkuvasti. Kyberuhkat kehittyvät koko ajan. Siksi myös oman organisaation osaaminen ja kyky toimia oikein vaatii jatkuvaa päivittämistä. Kannattaa siis jakaa ajantasaista tietoa tietoturvasta säännöllisesti.

 

Visma Real Estatella tietoturvaa on rakennettu jo vuosia, koska tietoturvan merkitys korostuu eristyisesti ohjelmistoalalla. Teemu Keiski kertoo blogissamme miten se toteutuu käytännössä.

Lue lisää Real Estaten tietoturvasta Visma Real Estaten tietosuojaselosteesta.