Aktiivinen työpaikka – ei vain liikuntaa liikunnan vuoksi

Visma Real Estaten panostus työntekijöiden hyvinvointiin sai hiljattain tunnustusta: yritys voitti tammikuussa Varsinais-Suomen aktiivisimman työpaikan tittelin ja oli ehdolla myös aktiivisimpien työpaikkojen kategoriassa valtakunnallisessa Urheilugaalassa. Mitä Visma Real Estatella on tehty oikein ja mitä oppeja yrityksellä on jakaa hyvinvoinnista muille työnantajille?

Visma Real Estaten asiantuntijoiden työ yrityksen ohjelmistokehityksen parissa on pitkälti istumatyötä tietokoneen ääressä. Koska liikkumattomuus aiheuttaa tutkitusti monenlaisia terveyshaittoja, on erilaisten kremppojen ennaltaehkäisy tärkeää. Visma haluaakin tukea henkilöstönsä liikkumista ja liikuntaa erilaisin keinoin.

Visma Real Estate tarjoaa työntekijöilleen muun muassa liikuntaetuseteleitä sekä työsuhdepolkupyörän. Työpäivän aikana on myös sallittua pistää juoksulenkkarit jalkaan vaikka kävelypalaverin ajaksi. Lisäksi Visma järjestää työyhteisölle säännölliset, leikkimieliset liikuntakisat, joissa voi haastaa itseänsä eri lajien parissa.

”Viime vuoden liikuntakisojen tavoitteena oli, että työpäivän aikana ei tule merkintää siitä, että on istunut pitkään paikallaan. Suurimmalla osalla meistä on älysormus, -ranneke tai -puhelin, joka huomauttaa, kun on aika liikkua. Tavoitteena oli saada nämä hälytykset minimiin. Asetimme tavoitteeksi myös sen, että jokaiselle tulisi vähintään 2,5 tuntia liikuntaa viikossa”, Visma Real Estaten HR-johtaja Salla Arvonen avaa.

Tämän vuoden liikuntahaasteeseen kuuluu eri liikuntalajien kokeilu. 

”Ehdotamme joka kuulle uusia lajeja, joita jokainen voi kokeilla omassa tahdissa”, Arvonen kertoo. ”Niistä voi asettaa itselleen tavoitteita ja myös kisata muiden kesken. Esimerkiksi tammikuussa ehdolla olivat avantouinti ja luistelu. Tulossa on myös seinäkiipeilyä. Jokainen voi ehdottaa uusia lajeja työyhteisön tilannekartoituksissa kerran kuussa.” 

Arvonen korostaa, ettei kyse ole kuitenkaan tiimikisasta tai urheilusta pelkästään urheilun vuoksi.

”Kisojen ajatuksena on kannustaa liikkumaan myös niitä, jotka liikkuvat vähemmän. Emme kilpaile toisiamme vastaan, vaan tavoitteena on yhdessä tekeminen ja ennen kaikkea kokonaisvaltainen hyvinvointi. Hyvinvoiva työntekijä tekee myös työnsä hyvin”, Arvonen toteaa.

Pienetkin arjen teot vievät eteenpäin

Visma Real Estaten toimenpiteet saivat hiljattain tunnustusta, kun yritys voitti tammikuussa Varsinais-Suomen Aktiivisin Työpaikka -tittelin ja nousi kärkikolmikkoon myös aktiivisimpien työpaikkojen kategoriassa valtakunnallisessa Urheilugaalassa.

”Suomen Aktiivisin Työpaikka -auditoinnissa tutkitaan, kuinka paljon yritys tukee ja kannustaa liikuntaa, mutta myös esimerkiksi työergonomiaa ja palaverikäytäntöjä. Jo kartoitukseen osallistuminen antaa hyviä vinkkejä ja ajatuksia henkilöstön aktivointiin. Palkinnot osoittavat, että olemme tehneet asioita oikein ja kannustavat ehdottomasti jatkamaan”, Arvonen kertoo.

Visma Real Estate haluaa esimerkillään inspiroida myös muita työyhteisöjä.

”Kyse on lopulta hyvinkin pienistä jutuista ja arjen teoista. Liikkeelle voi lähteä vaikka askeltavoitteista. Kannustan ideoimaan avoimin mielin ja kuuntelemaan ennen kaikkea henkilöstön omia toiveita. Urheilun ohella kaikenlaiset leikkimieliset kisat ja hauskanpito yhdessä lisäävät sekä yhteisöllisyyttä, että henkilöstön tyytyväisyyttä”, Arvonen rohkaisee.

Tule meille töihin! – Vaikka meillä ei olisi juuri ilmoitettu avoimia työpaikkoja, voit jättää meille avoimen hakemuksen!