Olen tehnyt koko työurani yhden työnantajan piirissä

Mikko Hyvärinen, Business Development Director

Olen Mikko Hyvärinen ja toimin Visma Real Estatella Business Development Directorina. Työnkuvaani kuuluu laajan osaamisen kautta toki paljon, mutta tärkeimpänä tehtävänäni on Tampuurin tuotejohtaminen (tuotestrategia ja strategian läpivienti) sekä tuotesuunnittelu yhdessä tuotepäälliköiden sekä Product Ownereiden kanssa. 

Koulutustaustaltani olen ohjelmistotekniikan insinööri Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta. Ensimmäinen kosketukseni kiinteistömaailmaan tapahtuikin  jo vuonna 1999 koulun pitkän harjoittelujakson yhteydessä. Tällöin olin harjoittelijana Suomen Talokeskus Oy:ssä kehittämässä HohtoNet-sovellusta.

Visma Real Estatea yrityksenä ja Tampuuri-ohjelmistoa edelsivät Karri Virtasen joulukuussa 1999 perustama Agenteq Consulting Oy, joka kehitti kiinteistönhallintaan liittyviä järjestelmiä: HohtoNettiä, KuluNettiä ja BudNettiä. Aloitin Agenteqin ensimmäisenä työntekijänä toukokuussa 2000, ja Tampuuri-ohjelmistoa alettiin kehittämään näiden kolmen sovelluksen pohjalta jo vuonna 2003.

Ensimmäiset vuodet kuluivat aivan kädet savessa koodauksen kanssa ja hieman sen jälkeen otimme Jukka Sinervon kanssa yhdessä vastuun Tampuuri-tuotteen tuotehallinnasta ensimmäisinä tuotepäällikköinä. Tästä kelaten eteenpäin vuonna 2014 aloitin tuotehallinnan tiiminvetäjänä ja kuulun Visma Real Estaten johtoryhmään.

Olen tehnyt koko työurani yhden työnantajan piirissä. Uskon Tampuuri-ohjelmistoon täysin. Suurimmat virstanpylväät urallani ovat olleet siirtyminen kehittäjästä tuotepäälliköksi ja siitä edelleen tuotehallinnan vetäjäksi. On ollut todella hienoa nähdä koko yrityksen kasvu pienestä startup-yrityksestä Suomen johtavaksi kiinteistöalan toimijaksi.

Työpaikkana Visma Real Estate on erittäin avoin, joustava ja nuorekas. Jokaisella on mahdollisuus antaa palautetta ja saada sekä positiivista että rakentavaa palautetta.  Yrityskulttuurin eteen on tehty erittäin paljon töitä ja se on myös parantunut huomattavasti yrityksen alkuajoista. Tärkein vinkki, jonka olen saanut urani aikana on ollut huolehtia läpivientikyvystä sekä toimia esimerkkinä muille.

Kaksikymmentä vuotta saman työnantajan palveluksessa kertokoon kaiken siitä miten paljon Visma Real Estate yrityksenä ja Tampuuri tuotteena on vaikuttanut elämääni. On ollut etuoikeutettua olla osana tätä kasvutarinaa ja henkilökohtaisesti tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että jatkossakin tarina jatkuu myötätuulessa.

Muistakaa pitää huolta läheisistänne ja itsestänne, talvi tulee taas, eikä koronakaan ole vielä takana!

Mikko Hyvärinen, Business Development Director, Visma Real Estate

Ystävällinen ilmapiiri, jossa kaikki puhaltavat aidosti yhteen hiileen

Nimeni on Riku Ranta ja olen IT- ja DevOps-tiimin esimies. Olen ollut töissä Visma Real Estatella 11 vuotta ja urani on edennyt melko orgaanisesti eteenpäin, niin, että vastuuta on tullut tasaiseen tahtiin lisää. Valmistuin insinööriksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2009. Opiskelin pääaineena mediatekniikkaa ja sivuaineena tuotantotaloutta. Opiskeluaikana tein sivutoimisesti töitä tuottaen…

Kehityksen näkeminen tuo merkitystä työlle

Olen Päivi Karhu ja toimin Visma Real Estatella tuotepäällikkönä. Vastuualueenani toimii asuttaminen ja siihen liittyvät asiat, kuten asuntohakemukset, -tarjoukset ja vuokrasopimukset. Tämän lisäksi asuttamiseen kuuluu olennaisena osana myös vuokra-vastikereskontra, joka on myös tuttu osa-alue. Urani on muodostunut kiinteistöalalla, jossa olen ollut vuodesta 1982 saakka eli 38 vuoden ajan. Urani alussa…

Visma Real Estatelle siirtyminen oli iso päätös muuttoineen koko perheelle

Olen Juha Raitanen ja toimin Visma Real Estaten toimitusjohtajana. Kuvailisin Real Estatea rennoksi, luotettavaksi ja ammattitaitoiseksi, matalan hierarkian omaavaksi organisaatioksi, jolla on paljon potentiaalia ja hyvä tekemisen meininki. Koulutus ja aiempi työkokemus Olen opiskellut tietojenkäsittelyn tradenomiksi, sekä talouden ja hallinnon tradenomiksi ammattikorkeakoulussa. Jatkoin opiskelua kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistossa pääaineenani tietojärjestelmätiede…