Onnistumisia viimeisimpiä tekniikoita hyödyntäen

Mika Arfman, Sovellusarkkitehti

Nimeni on Mika Arfman ja työskentelen sovellusarkkitehtinä Visma Real Estatella. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelyn tradenomi. Opiskeluni suoritin Turun Ammattikorkeakoulussa ja valmistuin sieltä vuonna 2006. Sovellusarkkitehdin roolissa vastuualueeni ja tehtäväkenttäni ovat laajat. Työhöni kuuluukin tehtäviä evaluoinnista ja määrittelystä toteutukseen sekä infrasta monitorointiin.

Ura Visma Real Estatella

Opiskelujen jälkeen toimin hetken sivutoimisena tuntiopettajana ammattikorkeakoulussa. Visma Real Estatelle päädyin, kun vuonna 2007  silloiselle Agenteq Solutionsille,  haettiin ohjelmistokehittäjää. Kävin läpi lyhyen rekrytointiprosessin, jonka jälkeen pääsin töihin. Urani Tampuurin parissa alkoi vuoden 2007 loppupuolella ohjelmistokehittäjänä tiimissä, joka vastasi jo tuohon aikaan loppukäyttäjän sähköisistä palveluista. Tiimin rakenne ja painopiste ovat vaihtuneet matkan varrella muutamia kertoja, mutta perustehtävä on pysynyt samana. Oma tehtäväkenttä ja vastuualueet ovat ajan kuluessa laajentuneet.

Työskentelen Visma Real Estatella verkkopalveluiden tiimissä ja tiimimme tuotokset keskittyvät Tampuurin loppukäyttäjän sähköisiin palveluihin. Tarkoituksemme on toteuttaa laadukkaita ja helppokäyttöisiä palveluita asiakkaidemme asiakkaiden käytettäväksi. Teemme aktiivisesti yhteistyötä usean muun tiimin kanssa.

Alan trendien seuraaminen kannattaa

Urani käännekohtia ovat olleet työnkuvien muuttumiset. Muutosten myötä töiden tehtäväkenttä ja vastuualueet ovat kasvaneet tasaiseen tahtiin. Lisäksi näen Tampuurin siirtymisen osaksi Visma-konsernia isoksi käännekohdaksi, joka on tuonut toimintaamme suuren konsernin tuen. Nämä käännekohdat ovat tarjonneet ja tarjoavat edelleen itselleni uusia mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä.

Työskennellessäni olen huomannut, että teknologian kehityksen seuraaminen on tärkeää, ja ajankohtaisten asioiden tuntemisen tärkeys korostuu entisestään. Ala liikkuu aina vain vauhdikkaammin eteenpäin, joten omaa ammattitaitoa ja tietämystä on päivitettävä jatkuvasti. Vinkkinä muille alalla työskenteleville voisin sanoa, että alaan liittyviä trendejä kannattaa seurata, vaikkei se välttämättä liittyisi juuri suoraan jokapäiväiseen tekemiseen.

Onnistumisia viimeisimpiä tekniikoita hyödyntäen

Visma Real Estatella olen kokenut useita hienoja onnistumisia ja hyviä hetkiä. Yksi parhaista onnistumisista on ollut mielestäni onnistunut sähköisten palveluiden uudistus niin arkkitehtuurin kuin varsinaisen toteutuksenkin osalta. Tämän uudistuksen teimme täysin puhtaalta pöydältä maailman viimeisimpiä trendejä ja tekniikoita seuraten microservice- & micro frontend -tekniikoilla. Projektin tässä vaiheessa voin kuitenkin ylpeänä todeta, että matkan varrella tehdyt valinnat ovat osoittautuneet onnistuneiksi.

Työpaikkana kuvailisin Visma Real Estatea vakaaksi, jossa vallitsee mukaansatempaava ja yhdessä tekemisen ilmapiiri. Kaikilla on halu kehittyä päivä päivältä ja oppia uutta ennakkoluulottomasti. Tiimit vastaavat tuotoksistaan, mikä mahdollistaa paljon vapauksia tehtävien suunnittelun ja toteutuksen osalta. Tämä on omiaan luomaan työntekijää arvostavaa työilmapiiriä.

Mika Arfman, Sovellusarkkitehti, Visma Real Estate

Yhteystiedot