Paluumuuttaja arvostaa monipuolista työnkuvaa

Siina Chavoshlu, Security Engineer

Tietoturvatyö houkutteli Siina Chavoshlun pois Visma Real Estatelta – mutta vain hetkeksi. Osaaja palasi Vismaan tekemään toiveidensa työtä mieluisammassa roolissa.

Devops-asiantuntija Siina Chavoshlu oli tyytyväinen työnantajaansa Visma Real Estateen. Tietoturva oli kuitenkin alkanut kiinnostaa miestä siinä määrin, että tilaisuuden avautuessa vuonna 2021 hän siirtyi asiantuntijatehtäviin tietoturvayhtiöön.

”Yhtiö itsessään oli todella hyvä ja mielenkiintoinen. Oma roolini toistui projekteissa kuitenkin samantyyppisenä. Aloin miettiä, että tämä ei ehkä ollutkaan itselleni sopivin uravalinta”, Chavoshlu sanoo.

Vismalla työskennellessään hän oli mieltynyt talossa tavallisiin laaja-alaisiin työrooleihin. ”Tykkäsin siitä, että tehtävänkuvani oli todella monipuolinen”, Chavoshlu sanoo.
Niinpä hän tiedusteli Visman-aikaiselta esimieheltään, olisiko mahdollista palata yhtiöön. Ajoitus oli erinomainen, sillä yhtiöön oltiin juuri palkkaamassa tekijää devops-tiimiin yritysoston vuoksi.

”Aika nopeasti siinä sovittiin, että palaan takaisin”, Chavoshlu sanoo. Hänen työnimikkeensä vaihtui paluun yhteydessä security engineeriksi. Chavoshlu vastaa nyt Tampuuri-ohjelmiston tietoturvasta.

”Koska minulla on myös kymmenen vuoden kokemus talon devops-kehittämisestä, hoidan toistaiseksi sitäkin roolia”, Chavoshlu sanoo. Devops-työskentely on kuitenkin vähitellen jäämässä taka-alalle tietoturvan tieltä.

”Tuon roolissani ohjelmistokehittäjien ja arkkitehtien tietoon seikkoja, jotka voisivat kehittää ohjelmistomme tietoturvaa edelleen”, Chavoshlu kuvailee. Hänen tukenaan on Visma-konsernin tietoturvatiimi, jonka tarjoamaa tukea ja työkaluja hän voi hyödyntää omassa tekemisessään. Kehittäjät ja arkkitehdit sitten jalkauttavat uudet turvaominaisuudet ohjelmistoon.

 

Turvallinen työpaikka

Mieleinen työrooli ja monipuolinen tehtävänkuva eivät olleet ainoat tekijät, jotka saivat Chavoshlun palaamaan. Yhtiön ”hyvä meininki” veti sekin puoleensa:

”Minulla on aina ollut tosi turvallinen ja rauhallinen olo Visma Real Estatella. Työkaverit ovat erinomaisia. Olen saanut aika vapaasti päättää, miten asioita hoidan – on tietynlainen valta päättää asioista. Henkilöön luotetaan ja siihen, että hommat hoituvat. Nämä tekijät vaikuttivat totta kai siihen, että halusin palata yhtiöön”, Chavoshlu kuvailee.

Työskentely it-alalla ja nykyisissä tehtävissä on Chavoshlulle oikeastaan enemmän kuin vain työtä.

”Vapaa-ajallakin tulee seurattua ja selviteltyä it- ja tietoturva-alan kehitystä. Näiden asioiden parissa työskentely ei tunnu pelkästään työnteolta. Se on tosi kiinnostavaa, ja tätä tekee mielellään.”

Chavoshlu voikin varauksetta suositella Visma Real Estatea työpaikkana. ”Tänne on helppo tulla – työkaverit ja yrityksen johto ottavat uudet työntekijät hyvin vastaan. Työntekijöistä pidetään hyvää huolta.”

Miten Chavoshlu neuvoisi tulevaisuuden osaajaa, joka haluaisi yritykseen töihin?

”Uskon, että motivoituneille työntekijöille löytyy aina töitä. Omat softakehitysprojektit ovat yksi merkki motivoituneisuudesta. Niitä kannattaakin rohkeasti esitellä vaikkapa vapaamuotoisella hakemuksella ja soitella vielä perään”, Chavoshlu vinkkaa.

Entä millaisia tulevaisuuden tavoitteita Chavoshlulla on oman työuransa suhteen?

”Olisi toki mukavaa, jos jossain vaiheessa kokemuksen kartuttua olisi mahdollista siirtyä tietoturva-arkkitehdin rooliin. Siinä olisi mahdollista vaikuttaa ohjelmiston tietoturvallisuuteen laajasti sen elinkaaren aikana, aina varhaisista vaiheista lähtien”, Chavoshlu miettii.

Hän pitää mahdollisuuksia urakehitykseen yhtiössä hyvinä. ”Kun yritys kasvaa ja ohjelmistot kehittyvät entisestään, myös toivomani kaltaisia uusia positioita kyllä avautuu”, Chavoshlu sanoo.