Töissä elämänläheisellä, lämpimällä ja joustavalla työnantajalla

Teemu Keiski, Product Development Director

Olen Teemu Keiski ja urani Visma Real Estatella on kestänyt pian jo 17 vuoden ajan. Urani aikana olen kerennyt tekemään lukuisia erilaisia työtehtäviä, mutta tällä hetkellä olen tuotekehitysjohtaja ja kuulun myös Visma Real Estaten johtoryhmään.

Koulutus ja aiempi työkokemus

Lukiosta valmistuttua lähdin opiskelemaan tietojenkäsittelyä Turun ammattikorkeakouluun, josta valmistuin vuonna 2003. Urani edetessä olen jatkanut opiskelua tasaisesti ja vuonna 2013 suoritin ylemmän AMK, Master of Business Administration -tutkinnon. Minulla on myös Johtamisen erikoisammattitutkinto, sekä tällä hetkellä työn alla oleva tuotekehityksen erikoisammattitutkinto, jossa tarkoituksena on lisätä osaamista palvelumuotoilusta, sekä tuotteistamisesta. Tampuurilla olen saanut työni oheella päivittää ja lisätä osaamistani työnantajan tuella ja joustolla, niin että siinä yhdistyy sekä omat, että työnantajan intressit.

Mielestäni uraansa aloittavien ohjelmistoammattilaisten on hyvä kokea ja tehdä töitä mahdollisimman monipuolisesti ja laajasti ennen erikoistumista tiettyyn osa-alueeseen. Näin toimin myös minä. Ennen Visma Real Estatea työskentelin Mansoft tietotekniikka Oy:llä, jossa pääsin tekemään ohjelmistosuunnittelijan töitä hyvin laajalla ja opettavaisella toimeenkuvalla. Tämän ohella tein satunnaisesti töitä myös eri kiinteistöalan toimijoille, mikä osoittautuikin hyväksi valttikortiksi suunnatessani Visma Real Estetelle, joka silloin toimi nimellä Aqenteq Oy.

Suuntana Visma Real Estate

Kesällä 2003 oli tilanne, että urallani oli suunnattava kohti uusia haasteita ja muutamien sattumien sekä mutkien kautta löysin tieni Visma Real Estatelle. Aloitin työt lokakuussa 2003, joten pian tulee täyteen 17 vuotta Visma Real Estatella ja niihin vuosiin on mahtunut monenlaista työnkuvaa. Olen toiminut yrityksessämme ohjelmistosuunnittelijana, teknologia-asiantuntijana, ohjelmistoarkkitehtina, asiakaspalvelun toisen linjan ja teknisen käyttöönoton esimiehenä, projektikehityksen esimiehenä sekä viimeisin rupeama tuotekehityksen parissa on jatkunut vuodesta 2016.

Tällä hetkellä toimin siis tuotekehitysjohtajana ja työnkuvaani kuuluu esimerkiksi tuotekehitysyksikön budjetointi ja sen seuranta, resurssivastuu, säännöllinen tilanneseuranta tuotekehityksen tilanteesta roadmapppien ja asiakaslupausten puitteissa sekä prosessikehitys.

Toimin myös paljon alihankkijoiden kanssa, jolloin hoidan heidän kontaktoinnin, neuvottelut, sopimukset ja seurannan. Näiden lisäksi hoidan vielä paria projektiasiakkuutta ja kehitän yhteistyötä eri yksiköidemme kesken. Johtoryhmän jäsenenä edustan tuotekehitystä, ja näkemystä siitä mihin suuntaan Tampuuri- ja Hausvise -liiketoimintaa kehitetään.

Onnistumisia vuosien varrelta

Urani aikana olen saanut kokea paljon hienoja hetkiä, mutta jotkut ovat jääneet kirkkaammin mieleen. Muistan etenkin ensimmäisen ison projektin, joka saatiin tuotantoon vuonna 2004, se tunne pitkän uurastuksen jälkeen oli sanoinkuvaamaton! Tämän lisäksi mieleen on painunut joulukuu 2009, jolloin ajoimme kolme todella isoa asiakasta tuotantoon saman kuukauden aikana. Visma-liiketoimintakauppa 2018 oli myös yksi kokonaisuus, joka oli mahtava saada pakettiin.

Tapahtumana muistelen lämmöllä kevään 2019 SMD-divisioonan International Management Meetingiä Oslossa, jossa olimme koko johtoryhmän kanssa. Tapahtumassa koki olevansa osa jotain suurempaa ja paikalla olivat kaikki divisioonamme huippuosaavat johtajat, joten se oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus.

Työnantajana kuvailisin Visma Real Estatea elämänläheisenä, lämpimänä ja joustavana. Meidän henkilöstö on aivan mahtava ja siitä saa olla ylpeä joka päivä! Omakaan urani ei olisi tämän näköinen ilman kaikkia niitä esimiehiä ja kollegoita, joita minulla on ollut matkan varrella. Kiitos kaikille heille tuesta ja kannustuksesta!

Teille, jotka luette tätä ja miettitte uraa Visma Real Estatella, haluan sanoa, että olkaa rohkeasti yhteydessä meihin. Tämä ei ole ihan tavallinen työpaikka vaan ennemminkin seikkailu!

Teemu Keiski, Tuotekehitysjohtaja, Visma Real Estate

Yhteystiedot