Visma Real Estatelle siirtyminen oli iso päätös muuttoineen koko perheelle

Juha Raitanen, Managing Director

Olen Juha Raitanen ja toimin Visma Real Estaten toimitusjohtajana. Kuvailisin Real Estatea rennoksi, luotettavaksi ja ammattitaitoiseksi, matalan hierarkian omaavaksi organisaatioksi, jolla on paljon potentiaalia ja hyvä tekemisen meininki.

Koulutus ja aiempi työkokemus

Olen opiskellut tietojenkäsittelyn tradenomiksi, sekä talouden ja hallinnon tradenomiksi ammattikorkeakoulussa. Jatkoin opiskelua kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistossa pääaineenani tietojärjestelmätiede ja sivuaineena yrittäjyys.

Ohjelmistoliiketoiminnasta minulla on kertynyt työkokemusta jo yli 20 vuoden ajan. Vuonna 1999 pääsin työharjoitteluun Enator-Ryhmä Oy:lle, jossa opin paljon vanhemmilta kollegoiltani ja sain tukea sekä loistavia neuvoja uraa varten. Koen työharjoittelun olleen jonkinlainen käännekohta urallani. Toimin Enator-Ryhmä Oy:llä ohjelmoijana sekä Affectolla teknisenä projektipällikkönä yhteensä neljän vuoden ajan. Vuonna 2003 ostimme kahden henkilön kanssa Affectolta heidän taloushallinnon ohjelmistoliiketoiminnan ja perustimme yrityksen Festum Oy:n. Festumilla toimin teknisenä johtajana ja osakkaana 11 vuoden ajan.

Tie Real Estatelle

Visma Real Estatelle, silloiselle Talokeskus Yhtiöt Oy:lle, siirryin marraskuussa 2014 liiketoimintajohtajaksi Karri Virtasen houkuttelemana. Visma Real Estatelle siirtyminen oli henkilökohtaisesti iso päätös muuttoineen koko perheelle, mutta hetkeäkään en ole päätöstäni katunut.  Toimin tehtävässä kolme ja puoli vuotta, jonka jälkeen sain astua toimitusjohtajan saappaisiin kesäkuussa 2018.

Toimitusjohtajana ohjaan Visma Real Estate Oy:n liiketoimintaa hallituksen ja omistajien linjausten mukaisesti. Vastaan siis loppuviimeksi koko yrityksen toiminnasta ja johdan kuuden hengen johtoryhmäämme, jossa jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä ja vastuualueensa. Koska pääasiallinen tehtäväni on johtaa johtoryhmämme kautta, on tärkeää, että johtoryhmä on toimiva kokonaisuus, sillä se lisää tietoisuutta yrityksen suunnasta ja tapahtumista sekä lisää kaikkien tiimien aktiivisuutta.

Visma Real Estatella ollessa isompia onnistumisia on ollut Tampuurin saattaminen hyvään kotiin Visman konserniin ja viimeisimpinä Helsingin kaupungin asuntojen saaminen asiakkaaksi, sekä etenkin asumisoikeus- ja opiskelija-asuntotoimijoiden kanssa solmitut sopimukset. Toimitusjohtajana on ollut tietenkin myös mahtava päästä jatkuvasti uudistamaan Visma Real Estatea yhdessä konsernilta saadun tuen kanssa.

Visma Real Estate on työpaikkana loistava ja tulevaisuutemme näyttää hyvältä. Hierarkia on meillä matala ja meillä asioista voi ja pitää puhua suoraan. Koen, että meillä on valtavasti potentiaalia kasvaa ja kehittyä, ja tätä pyrimme edistämään joka päivä. Aina asiat eivät ole helppoja, mutta yhdessä ihminen-ihmiselle ajattelun sekä parhaaseen pyrkimisen kautta haasteet voitetaan ja päästään pitkälle.

Kokonaisuudessaan urani on edennyt hyvin ja pitkälti omien suunnitelmieni ja toiveideni mukaisesti. Olen päässyt tekemään töitä loistavien ohjelmistoalan ammattilaisten, työnantajien sekä johtajien opeissa ja saanutkin heiltä paljon hyviä vinkkejä sekä ohjeita erilaisiin tilanteisiin. Kiitokset siis kaikille heille!

Juha Raitanen, toimitusjohtaja, Visma Real Estate Oy

Yhteystiedot